Bygg din egen bastu med bastuaggregat från Bastupunkten

Det kan vara lättare än du tror att skapa din egen bastu och en bra utgångspunkt är att välja ett riktigt bra bastuaggregat. Med några enkla snickeri erfarenheter och en specialiserad förståelse kan du ha en egen bastu för avslappning på nolltid. Det finns några viktiga beslut som skall skapas för att vara säker på att du slutar upp med bastun som passar din situation mest. En fråga är hur mycket energi vill du lägga på bastu byggnaden.

Det finns förbyggda enheter som levereras till din dörr och kan monteras på några timmar. Du kan också få färdigskurna kit som tar längre tid att bygga men ger dig en mycket mer skräddarsydd bastu när du är klar. Det bästa är att skapa din personliga bastu från grunden. Även denna metod är inte så komplicerat som man kan väl anta. Avgifterna är benägna att gå ned kraftigt ju mer du gör själv när du ska bygga bastu och välja det bästa bastuaggregatet.

Ett ytterligare problem är platsen. Borde din bastu vara inne eller ute, ansluten eller fristående? Det kan vara beroende av huruvida du bor på landsbygden eller i storstad. Att hitta nära plats nära vatten är också viktigt. Om du är utanför detta kan vara en sjö eller damm att hoppa in. För inomhus-bastu en i området duschen kan användas för att skölja bort. Tillsammans med ett praktiskt sätt att skölja bort det är trevligt att ha en plats att kunna klä om i. Bänkar att sitta på samtidigt som man eliminerar kläder och krokar för att hänga dem är en bra funktion.

Bygg bastun efter just dina behov och önskemål

Bestämma hur du kommer att bygga bastu ur värmesynpunkt och välj bastuaggregat därefter. Traditionell bastu värms med antingen trä, elektriska och bränslevärmare. Alla dessa kan användas torrt eller vått beroende på oavsett om du stänka vatten på de uppvärmda klipporna eller inte. Vissa individer gillar det torra och lite för blöt, det beror helt på din personliga smak. Innan du bestämmer vilken typ av kamin du vill känna att hitta bränsle till din värmare.​

Trä kan möjligen vara svårt att få tag på i storstäder, men elektrisk eller gas uppkopplingar kan mycket väl vara opraktiskt i en mycket mer avlägsna platser. Infraröd bastu är ofta torr. ​Det finns ett flertal speciella problem som skiljer skapar en bastu från andra konventionella ram konstruktioner. Fukt är ett problem. Det måste vara en ångspärr för att behålla värmen och ångan från att fly. Alla elektriska anslutningar måste skyddas från extrem fukt.​